Od 17. do 25. kolovoza na 26. Školi medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” u Karlovcu više od 100 sudionika pohađat će dva seminarska stupnja ili neku od čak 10 radionica pod vodstvom filmskih i medijskih profesionalaca te stručnjaka iz različitih srodnih područja

Izvor: Hrvatski filmski savez

Škola medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” obrazovni je program namijenjen nastavnicima koji u sklopu nastave hrvatskog jezika i izborne nastave provode programe medijske kulture i filmske umjetnosti, odgajateljima u vrtićima, voditeljima filmskih i video družina, kao i članovima kinoklubova, studentima te svima zainteresiranima.

Svoju 26. godinu provedbe Škola počinje u Karlovcu. Prvo karlovačko izdanje Škole počinje u subotu, 17. kolovoza, i trajat će do 25. kolovoza 2024., a okupit će preko stotinu sudionika.

Tijekom osam dana Škole održat će se dva seminarska programa i čak 10 različitih radionica: igrani, dokumentarni, eksperimentalni i animirani film, kamera i snimanje, montaža, fotografija, podcast, sadržaj za društvene mreže te mediji u školi. Sve radionice vode filmski i medijski profesionalci te stručnjaci iz različitih srodnih područja.

Obrazovni programi održat će se u prostorima Veleučilišta u Karlovcu i kina Edison. Polaznici će, osim redovnih seminara i radionica, imati priliku prisustvovati predavanjima, metodičkim i video radionicama, večernjim projekcijama filmova i jutarnjim filmskim analizama. Takav raspored i dinamika čine Školu medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” idealnim okruženjem za nadogradnju znanja, usavršavanje vještina te prve susrete sa svijetom filma, fotografije, radija i ostalih medija.

Nakon završetka karlovačkog izdanja, Škola će se preseliti u Pulu, gdje će se drugo pulsko izdanje održati od 26. do 30. kolovoza 2024. Prvi puta održat će se i osječko izdanje Škole, od 23. do 27. listopada 2024.

Više informacija o Školi medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” možete pronaći na službenoj stranici: smk.hfs.hr.

Raspored Škole možete pronaći na poveznici: bit.ly/SMK26raspored

Školu medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” organizira Hrvatski filmski savez u partnerstvu s Kinoklubom Karlovac, Kinom Edison, Veleučilištem u Karlovcu, Pulskom filmskom tvornicom, Kinom Valli i JU Pula Film Festivalom. Školu financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Karlovac, Grad Pula, Istarska županija, Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Agencija za elektroničke medije i Zaklada “Kultura nova”. Program Škole održava se uz preporuku Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih, a temeljem pozitivnog stručnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje.