Tijekom tri subote u rujnu u Svetoj Nedelji će se održavati filmska radionica za djecu od 9 do 14 godina u organizaciji Akademskog filmskog kluba. Polaznici će kroz igru učiti osnove filmskog jezika i zajedno snimiti film o superherojima u stvarnom životu

Izvor: Akademski filmski klub

Akademski filmski klub poziva roditelje da prijave svoju djecu na besplatnu filmsku radionicu u Svetoj Nedelji. U sklopu radionice “Snimi film i postani superheroj!” djeca u dobi od 9 do 14 godina kroz igru će naučiti osnove filmskog jezika i zajedno će istražiti tko sve može biti “superheroj” u stvarnom životu te će o tome i snimiti svoj film.

Radionica će se održati u 3 subotnja termina: 14., 21. i 28. rujna od 9 do 14 sati u prostorijama Društvenog doma Strmec. Voditelji će najmlađe poticati da se kreativno izraze kroz medij filma te da se okušaju u ulozi filmskog redatelja, snimatelja ili pak glumaca i kostimografa. Pored toga, kroz razgovor o “superherojima” u stvarnom životu, cilj je djecu potaknuti da razmisle o vrlinama kao što su ustrajnost, hrabrost te nesebičnost, a koje su bitne za očuvanje zajednice.

Prošle godine je u sklopu ove radionice nastao film “Svijet bez mame” a koliko je radionica bila uspješna pokazuje činjenica da će se film prikazati na 62. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, koja se ove godine od 3. do 6. listopada održava u Varaždinu.

Upiti i prijave na radionicu zaprimaju se do 13. rujna na e-mail: akademskifilmskiklub@gmail.com. Sudjelovanje je besplatno, a broj polaznika je ograničen.

U suradnji s Udrugom Kameleon, film nastao na radionici prikazat će se u sklopu Dječjeg tjedna Svete Nedelje početkom listopada ove godine. Radionicu organizira Akademski filmski klub, a program se realizira uz potporu Grada Svete Nedelje.

Priručnik ‘Uvod u filmski jezik’ za osnovne i srednje škole