13. izdanje Dubrovnik Film Festivala održat će se od 17. do 20. listopada, a za natjecateljski program selekcijski žiri odabrao je 52 od ukupno 470 prijavljenih filmova. Osim filmova mladih autora iz mediteranskih zemalja, u program su uvršteni i radovi iz Mađarske, Indije, Indonezije, Bugarske, Japana i Hong Konga

Izvor: Dubrovnik Film Festival

Odabrani su filmovi za ovogodišnje izdanje Dubrovačkog festivala filmskog stvaralaštva djece i mladih zemalja Mediterana. Za 13. izdanje popularnog DUff-a pristiglo je oko 470 prijava iz različitih zemalja, a nakon dužeg razmatranja selekcijski žiri odabrao je 52 rada koji će se moći pogledati u Dubrovniku od 17. do 20. listopada u kinu Sloboda.

Zahtjevan zadatak pregledavanja svih pristiglih radova imali su Sunčica Fradelić, akademska slikarica koja se dugi niz godina bavi filmom, Gracija Filipović, studentica PMF-a iza koje je već nekoliko zapaženih uloga, a najpoznatija ona u “Murini”, te diplomirani animator Domagoj Bogdan.

Njihovu selekciju, odnosno listu filmova koji su ušli u natjecateljski program DUff-a, pogledajte OVDJE.

“Like a movie, but better” ovogodišnji je slogan Festivala koji se odnosi na zadanu tematsku kategoriju, koja je ove godine usredotočena na prijateljstvo. Upravo je to glavna vodilja Festivala od samih početaka jer su se na DUff-u stvorila brojna prijateljstva djece iz svih krajeva svijeta.

Kao i godinama do sada, program je podijeljen u dvije dobne skupine – autora do 15 godina i od 16 do 20 godina. U obje dobne supine za najbolji film i DUff-ov festivalski brodić, mladi filmaši natjecat će se u kategoriji animiranog, dokumentarnog i igranog filma. Ostale dvije kategorije, eksperimentalnog i tematskog filma su objedinjene i nema dobnih skupina. Osim iz mediteranskih zemalja, filmovi su ove godine pristigli i iz drugih dijelova svijeta pa su u program tako uvršteni i radovi iz Mađarske, Indije, Indonezije, Bugarske, Japana i Hong Konga.

Pored natjecateljskih projekcija, DUff će i ove godine ponuditi radionički program, predavanja, filmske igre te projekcije dugometražnih filmova za sve generacije.

DUff se održava u organizaciji Kinematografa Dubrovnik i udruge Škola filma Šipan.

Priručnik ‘Uvod u filmski jezik’ za osnovne i srednje škole